Yoga hayatınızı kolaylaştırır mı?
Yoga ile ilgili bir şeyler araştırırken şöyle başlayan cümlelerle karşılaşmanız kaçınılmazdır: - Araştırma gösteriyor ki... Örneğin: - Erasmus Üniversitesi Tıp Merkezi'nin 3000 kişi üzerinde yaptığı araştırmada yoganın kalp sağlığına iyi geldiği ortaya çıktı. - Oxford Üniversitesi'nden iki bilim adamının yedi hapishanedeki mahkumlar üzerinde yaptığı araştırmada, yoga ve meditasyonun mahkumların davranışları üzerinde önemli derecede olumlu etkisi olduğu gözlemlendi. - Duke Üniversitesi'nde dört ay boyunca yoga yapan kişiler üzerinde yapılan bir araştırma, yoga uygulayıcılarının uyku kalitesinde, genel enerji düzeylerinde ve sosyal hayata katılımda önemli gelişmeler olduğunu ortaya çıkardı. Batı tıbbı artık yoganın, nefes egzersizlerinin ve meditasyon uygulamalarının insan sağlığına fiziksel ve zihinsel faydaları konusunda hemfikirdir. Dünya çapında binlerce insan neden yogaya başlıyor ya da bırakıyor? Elbette bu soruların daha fazlasını da sorabilirsiniz... Yoga hayatımızı kolaylaştıran sihirli bir değnektir Yoksa abartılan bir moda mı? Kabul edelim: her ikisi de...
Yoga, felsefe, anatomi, psikoloji, çok çeşitli egzersizlerin yanı sıra akademik ve günlük bilgileri de kapsayan harika bir yaşam rehberidir.
Yoganın hayatımıza rehberlik etmesi ve ışık tutması için bazı zihinsel ve davranışsal kalıplarımızı geride bırakmak önemlidir. Hangi desen? Gelin hep birlikte göz atalım:
Kendinize sert davranmayın
Yoga felsefesinin ilk kuralı 'Ahimsa'dır. Şiddetsizliktir... "Şiddet" sadece birine fiziksel zarar vermek anlamına gelmez. Kendimize de şiddet uygulayabiliriz. Hırslı tavrımız, özellikle yoganın pratik kısmında şiddete dönüşebilir. Kendimizi psikolojik ve fiziksel sınırlarımızın ötesine zorlarız, kendimizi başkalarıyla karşılaştırırız, sürekli kendimizi eleştiririz, bedenimizin bize "yorgun" ya da "acı verici" olduğunu söyleyen sinyallerini görmezden geliriz, kendimizi sınırlarımızın ötesine zorlarız, yoga yapmaya devam ederiz. geleneksel bir tarz. Yoga, hayatımızdaki yükleri kaldırabilmemiz için ruhumuzun ve bedenimizin şu andaki ihtiyaçlarını uyumlu hale getirir. Bunu bir kenara bıraksak bile omuzlarımızda yine yeni bir yük olacak. Vücudumuzu yoga pratiğimizde mükemmel performans göstermesi gereken robotlar gibi görmediğimizde, kendi fiziksel ve psikolojik sınırlarımıza saygı duyduğumuzda, yoga pozlarına değil kendimize baktığımızda yoganın şifalı dünyasındayız demektir. Olmuş. Peki kendinize karşı nasıl bir tavrınız var?
Yardım İsteme Hazır Değil
Pek çok sektördeki doktorlar artık hastalarının fiziksel ve zihinsel sağlığını korumak ve desteklemek için yoga, nefes egzersizleri ve meditasyon uygulamalarını öneriyor. Ve evet, yoga, nefes egzersizleri ve meditasyon uygulamaları kesinlikle yardımcı oluyor. Ancak bazen gelişmek istemezsiniz. Bu duygu tanıdık geliyor mu? İyileşmeyi istememek... Çeşitli bahanelerle faydalı yöntemleri reddetmek... Yardım kabul etmemek... Yoga pratiğinin hayatımıza etki etmesi için öncelikle o yardımı tüm kalbimizle kabul etmeliyiz. Daha önce de belirttiğimiz gibi, bazen içimizdeki derinlerde farkında bile olmadığımız sebeplerden dolayı iyi olmak veya iyi hissetmek istemeyiz. Bu ruh hali bizi dünyadan tamamen izole bırakabilir. Yoga, daha iyi hissetme yolunda güvenilir dostumuzdur. Peki yardımı kabul edebilir misin
Bahanelerin arkasına saklanmamak
``Yapamıyorum'' ``Artık düzenli olarak hiçbir şey yapamıyorum'' ``Çabuk sıkılıyorum'' Keşke cebimdeki tüm bahaneleri dile getirebilseydim Yoga hayatımıza sinmiş ve bize sağlık ve zihinsel sağlık yararları sağladı, size fiziksel esneklik ve dayanıklılık sağlayacak patron kim? Ancak bahanelerin acısını çekmek yerine onlar sayesinde ve onlar aracılığıyla kendimize daha yakından bakabiliriz. Çoğu zaman hiçbir şeye “yapamam” mı diyoruz? Örneğin doktorunuz dizlerinize iyi gelecek bir egzersiz önerdiğinde “Vaktim yok” diyor musunuz? gitmek çok mu zahmet? Yogayı hayatınıza dahil etmek ve sunduğu olanaklarla hayatınızı kolaylaştırmak için bahanelerinizi inceleyip çürütmeniz gerekiyor. Bahanelerle uğraştığımızda büyürüz, olgunlaşırız. Peki mazeretiniz var mı?
Yoga bana göre değil
Peki hangi yoga sana göre değil? Yoga dediğimizde yoganın ya egzersiz kısmını ya da manevi yönünü kastediyoruz. Yoga bunların hepsi ve daha fazlasıdır. Yoganın hem felsefi hem de pratik bölümlerinin birçok ekolü, ekolü ve stili vardır. Sadece yogadan bahsetmek kesinlikle imkansızdır. Yoga pratiği ve felsefesi binlerce yıldır var olan ve artık o kadar gelişmiş bir uygulamadır ki herkes kendine iyi gelen ve hoşuna giden bir şeyler bulabilir. Kendi yoga tarzınızı bulmak ister misiniz? Yoganın hayatımızı kolaylaştırması ve değer katması için önyargısız, beklentiler olmadan, bilinçli olarak bahaneler üretmeden başlayabiliriz. Peki en önemlisi ne biliyor musunuz? Kendi ihtiyaçlarımıza cevap veren bir yoga uygulaması başlı başına büyük bir keyiftir.
Ürün Tavsiyeleri
VISACCA Ganesha Budha Dekoratif Biblo Heykel
